•  15.4.2019

Izjava glede varovanja osebnih podatkov

Ker je družbi DowDuPont Inc. in njenim povezanim družbam (v nadaljnjem besedilu »DowDuPont«) vaša zasebnost izredno pomembna, vas želimo seznaniti z načini zbiranja, uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov. Vse podatke, ki nam jih posredujete na našem spletišču, obdelujejo tako družba Dow Chemical Company, kot tudi družba E. I. du Pont de Nemours and Company ter z njima povezane družbe, katerih Politike varovanja zasebnosti so na voljo na naslednjih povezavah: Izjava glede varovanja osebnih podatkov in Politika varovanja zasebnosti družbe Dow in Izjava glede varovanja osebnih podatkov in Politika varovanja zasebnosti družbe DuPont. Obe Politiki varovanja zasebnosti opisujeta prakse družb Dow in DuPont v zvezi s podatki, ki se zbirajo preko spletišča ali mobilne aplikacije v lasti ali pod nadzorom družb Dow in DuPont, s katere(-ga) dostopate do obeh Politik varovanja zasebnosti (v nadaljnjem besedilu »spletišče« in »aplikacija«), kot tudi brez povezave (offline), kjer je takšno obvestilo zakonsko predpisano. S posredovanjem svojih osebnih podatkov družbam DowDuPont, Dow in DuPont soglašate s splošnimi pogoji Politik varovanja zasebnosti.

Neosebni podatki

Neosebni podatki so vsi podatki, ki ne razkrivajo vaše identitete, kot npr.: 

  • podatki o uporabljenem brskalniku;  
  • podatki, ki se zbirajo preko piškotkov, spletnih svetilnikov in drugih tehnologij; 
  • demografski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete;  
  • združeni podatki.

Kako zbiramo neosebne podatke?

Družbe DowDuPont, Dow in DuPont ter njihovi tretji ponudniki storitev lahko zbirajo neosebne podatke na več različnih načinov, kar vključuje zbiranje neosebnih podatkov:  

  • preko spletnega brskalnika: večina brskalnikov zbira določene podatke, kot so nadzor do dostopa predstavnosti (MAC), vrsta računalnika (Windows ali Macintosh), ločljivost zaslona, različica operacijskega sistema, vrsta in različica spletnega brskalnika;  
  • z uporabo piškotkov: s pomočjo piškotkov se podatki s spletnega strežnika prenašajo na računalnik za namene evidentiranja in v druge namene. Piškotke in druge tehnologije uporabljamo med drugim tudi z namenom zagotavljanja dostopa do vam prikrojenih podatkov, z namenom omogočanja nemotenega dostopa do vsebin in nemotene uporabe spletišča, kot tudi za zagotavljanje potrebam posameznika prilagojene ponudbe (tj. personaliziranega trženja). V kolikor ne želite, da se vaši podatki zbirajo z uporabo piškotkov, je v večini brskalnikov na voljo preprost postopek, s katerim lahko zavrnete njihovo uporabo. V tem primeru se lahko zgodi, da nekatere funkcionalnosti spletišča mogoče ne bodo pravilno delovale. Za več informacij o piškotkih glej http://www.allaboutcookies.org/
  • z uporabo spletnih svetilnikov, transparentnih grafičnih podob GIF in drugih podobnih tehnologij: zgoraj navedeno se lahko uporablja v povezavi z nekaterimi stranmi na spletišču in e-sporočili v HTML formatu, s čimer se med drugim sledi dejanjem uporabnikov spletišča in prejemnikov e-sporočil, meri uspešnost marketinških akcij ter zbira statistične podatke o uporabi spletišča in stopnjah odziva;  
  • od vas: gre za podatke, kot so vaša lokacija in drugi podobni podatki, na primer vaše najljubše komunikacijsko sredstvo, ki se zbirajo, ko nam jih sami prostovoljno predložite. Razen, če se ne kombinirajo z osebnimi podatki, vaša identiteta ali identiteta kateregakoli drugega uporabnika spletišča in aplikacije na njihovi podlagi ne more biti razkrita; 
  • z združevanjem podatkov: na podlagi združenih osebnih podatkov vaša identiteta in identiteta kateregakoli drugega uporabnika spletišča in aplikacije ne more biti razkrita (osebne podatke lahko recimo uporabimo za izračun odstotka uporabnikov z določeno klicno kodo).  

Kako uporabljamo in razkrivamo neosebne podatke?

Ker na podlagi neosebnih podatkov vaša identiteta ni razkrita, lahko te podatke uporabljamo in razkrivamo v katerikoli namen. V nekaterih primerih jih lahko kombiniramo z osebnimi podatki (recimo, da povežemo vaše ime z vašo lokacijo). V primeru, ko kombiniramo podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, z neosebnimi podatki za namene ciljno usmerjenega personaliziranega trženja, obravnavata družbi Dow in DuPont te kombinirane podatke kot osebne podatke.  

IP naslovi

Vaš "IP naslov" je številka, ki se s strani vašega ponudnika medmrežnih storitev (ISP) samodejno dodeli računalniku, ki ga uporabljate.
Kako zbiramo IP naslove?

IP naslov se prepozna in samodejno shrani v dnevniških zapisih na našem strežniku, kadarkoli uporabnik obišče spletišče, vključno z uro obiska in obiskano(-imi) stranjo(-mi). Zbiranje IP naslovov je običajna praksa na spletu in se samodejno izvaja na številnih spletiščih.
Kako družba DowDuPont uporablja in razkriva IP naslove?

Družba DowDuPont in z njo povezane družbe uporabljajo IP naslove za izračun stopnje uporabe spletišča, za diagnostiko težav s strežnikom, za upravljanje spletišča in predstavljanje vsebin, ki so prilagojene vaši državi. IP naslove lahko tudi uporabljamo in razkrivamo za vse namene, za katere uporabljamo in razkrivamo osebne podatke. Opozarjamo vas, da IP naslove, dnevniške zapise na našem strežniku in sorodne podatke obravnavamo kot neosebne podatke, razen v primeru, ko veljavna zakonodaja določa drugače.

Spletno oglaševanje

Družba DowDuPont, njene povezane družbe in tretji ponudniki storitev uporabljajo piškotke, spletne svetilnike, transparentne grafične podobe GIF in podobne tehnologije za sledenje dejanjem uporabnikov spletišča in prejemnikov e-sporočil po nepovezanih spletiščih v daljšem časovnem obdobju, kar je namenjeno prilagoditvi vaše izkušnje na spletišču in prikazovanju oglasov, ki so za vas bolj relevantni. Uporabljamo recimo tretje ponudnike storitev za prikazovanje izdelkov in ponudb, ki so prilagojeni željam in zanimanjem, ugotovljenim na podlagi vaših spletnih aktivnosti skozi določeno časovno obdobje.

Spletišča tretjih oseb

Ta izjava glede varovanja osebnih podatkov ne zajema, niti nismo odgovorni za varovanje zasebnosti, podatkov in drugih praks katerekoli tretje strani, vključno s katerokoli tretjo stranjo, ki upravlja katerokoli spletišče, za katerega je na voljo povezava na spletišču in aplikaciji. Vključitev povezave na spletišču in aplikacije ne pomeni podpore spletišča s strani DowDuPont, Dow in DuPont-a.

Uporaba spletišča s strani otrok

Družbe DowDuPont, Dow in DuPont so zavezane varovati zasebnost otrok. Zatorej spodbujamo starše ter skrbnike, da opravljajo aktivno vlogo pri spletnih aktivnostih svojih otrok. Spletišče in aplikacija nista namenjena otrokom, mlajšim od štirinajst (14) let. Prav tako zavestno za namene prodaje izdelkov in storitev ne zbiramo podatkov otrok.

Posodobitve te izjave glede varovanja osebnih podatkov

Ta izjava glede varovanja osebnih podatkov se lahko spremeni. Vse spremembe izjave glede varovanja osebnih podatkov stopijo v veljavo z objavo spremenjene izjave glede varovanja osebnih podatkov na spletišču in aplikaciji. V primeru, da po sprejemu teh sprememb nadaljujete z uporabo spletišča in aplikacije, se smatra, da se s spremembami strinjate.

Kontaktni podatki

Če imate kakršno koli vprašanje o tej izjavi glede varovanja osebnih podatkov oziroma o izjavi glede varovanja osebnih podatkov in politiki varovanja zasebnosti družbe DuPont ali Dow, se obrnite na:
DuPont: Središče za upravljanje vprašanj pri družbi DuPont ali pišite na spodnji naslov: 
DuPont Inquiry Management Center 
Chestnut Run Plaza 735 
974 Centre Road 
Wilmington, DE 19805, ZDA 
Brezplačna številka znotraj ZDA: +1 855-569-0964
ali
Dow: preko spletnega obrazca na https://legal.dow.com/en-us/privacy-statement ali na e-poštni naslov dowcig@dow.com ali po telefonu na katero od številk na https://www.dow.com/en-us/contact ali z dopisom na spodnji naslov: 

The Dow Chemical Company
Data Privacy Director 
(Direktor oddelka za varovanje zasebnosti podatkov)
2211 H.H. Dow Way
Midland, Michigan 48674, ZDA.