Vključevanje inovacij v kmetijstvo

Organic growing micro greens closeup

Inovacije pri proizvodnji hrane, ki jo potrebuje svet

Inovativnost nam omogoča celostne rešitve za zadovoljevanje današnjih potreb kmetovalcev in predvideva prihodnje izzive. Z inovacijami ponujamo proizvode in storitve, da bi pomagali kmetovalcem, da proizvedejo tisto, kar potrebuje naša prehranska veriga, istočasno pa ohranjamo naravne vire in zemljišča. Naš transparentni pristop sega preko prehranske verige do potrošnikov, katerim z razumevanjem znanosti želimo sporočiti, da je naš cilj zagotavljanje varne hrane, ki jo jedo njihove družine.

Extreme closeup of sunflower

Inovacije še nikoli niso bile pomembnejše

Hrana je osnovna človeška potreba in gonilo gospodarskega razvoja.  Vendar, medtem ko naš svet raste, viri hrane tej rasti ne sledijo. In nam, kot zagovorniku odgovornega kmetijstva, to predstavlja izziv.  Naš odgovor na izziv pa je inovacija.

Laura Higgins Headshot

Pogled v prihodnost kmetijstva

“Upam, da bodo študentje kmetovanje in kmetijske raziskovalne znanosti obravnavali kot kariero v prihodnosti, kajti kaj je lahko pomembnejše od zagotavljanja dostopa do obilne, zdrave in varne oskrbe s hrano? Potrebujemo najboljše in najsposobnejše študente, da se nam pridružijo pri tem inovativnem reševanju problemov za prihodnje generacije.”

-Laura Higgins PhD, DuPont Pioneer

Po čem se razlikujemo?

Corteva Agriscience je osnovana na bogati tradiciji inovacij, ki temeljijo na kombinaciji prednosti nekdanjih podjetij DuPont Crop Protection, Dow AgroSciences in Pioneer.  Nenehno smo se spraševali, kako lahko vse naše platforme združimo, da kmetovalcem ponudimo celovite rešitve za njihove najbolj pereče probleme.  Verjamemo v moč sodelovanja, sprejemamo ideje iz najrazličnejših virov in razvijamo partnerstva z univerzami in nevladnimi organizacijami po vsem svetu.

Razumevanje proizvajalcev in potrošnikov

Prisluhnemo kmetovalcem, da bi razumeli njihove potrebe in z uporabo našega znanja za razvijanje integriranih ponudb, želimo zadovoljiti te potrebe danes, istočasno pa smo z bogato linijo oskrbe usmerjeni v prihodnost. Kot zagovornik odgovornega kmetijstva prisluhnemo potrošnikom in jim pomagamo razumeti znanstveni pristop pri naših proizvodih.

Zagotavljanje integriranih in celovitih rešitev

Osredotočeni smo na temeljno preoblikovanje načina, kako vsi deli rešitve delujejo skupaj in sprejemamo ideje iz različnih virov, tako notranjih kot zunanjih in s partnerstvi z nevladnimi organizacijami ter univerzami po vsem svetu.

Na prihodnost gledamo kot vodilni v globalnem kmetijstvu

Velik potencial vidimo na področjih, kot so uporaba digitalnih tehnologij, razvoj novih semenskih proizvodov Urejanje genov CRISPR-Cas in naslednja generacija sredstev za varstvo rastlin - vključno s tistimi, ki se lahko uporabljajo v manjših količinah in v ekološki pridelavi.

Scientist examining plants in laboratory

Inovacija je zahteva, ne izbira!

Sodelovanje in miselni proces

V Cortevi smo mnenja, da lahko globalna znanstvena skupnost resnično inovativno dela le s sodelovanjem. Skozi Pioneerjevo odprto platformo za inovacije si prizadevamo za spodbujanje razvoja prelomnih in trajnostnih rešitev v kmetijstvu.

Neil Hausman Headshot

Kmetijstvo v prihodnosti

“Delo, ki ga opravljamo na področju raziskav in razvoja, se neposredno odrazi na področje kmetovalca.  Digitalno kmetijstvo že vpliva na kmetijsko ekonomijo. V naših raziskovalno znanstvenih oddelkih pa mi odkrivamo, preizkušamo in potrjujemo te tehnologije, da dokažemo njihovo vrednost. ”

 - Neil Hausmann Ph.D., DuPont Pioneer