IZJAVA PODJETJA CORTEVA O ZASEBNOSTI

Revidirano 6. 1. 2019

Corteva Agriscience™ (»Corteva«, »mi« ali »nas«) skrbi za vašo zasebnost. Želimo vas seznaniti s tem, kako zbiramo, uporabljamo in razkrivamo podatke. Skupaj s Pravilnikom podjetja Corteva o piškotkih in podobnih tehnologijah ta izjava o zasebnosti (»Izjava o zasebnosti«) opisuje naše prakse v zvezi s podatki, ki jih zbiramo:

 • Prek spletnih mest, s katerimi upravljamo, na katerih dostopate do te izjave o zasebnosti (»Spletna mesta«).
 • Prek aplikacij programske opreme, ki jih damo na voljo za uporabo v ali z računalniki in mobilnimi napravami, s katerimi dostopate do te izjave o zasebnosti (»Aplikacije«).
 • Prek naših strani v družabnih omrežjih, ki jih nadzorujemo in prek katerih dostopate do te izjave o zasebnosti (skupaj naše »strani v družabnih omrežjih«).
 • Prek e-poštnih sporočil, ki vam jih pošljemo in ki vsebujejo povezavo do te izjave o zasebnosti.
 • Brez povezave, kadar je zakonsko zahtevano obvestilo.


      Skupaj spletna mesta, aplikacije in naše strani v družabnih omrežjih imenujemo »storitve.«

      Ko posredujete osebne podatke podjetju Corteva, se strinjate s pogoji in določili te izjave o zasebnosti.

Če se prek kariernega centra na spletnih mestih prijavite za službo, našo uporabo osebnih podatkov, ki jih posredujete prek kariernega centra, ureja Obvestilo podjetja Corteva o zasebnosti za kandidate.

OSEBNI PODATKI

»Osebni podatki« so podatki, ki vas določijo kot posameznika ali se nanašajo na določljivega posameznika, kot so: 

 • Ime
 • Poštni naslov (vključno z naslovi za račun in dostavo)
 • Telefonska številka (tudi številka mobilnega telefona) ali številka faksa
 • E-poštni naslov 
 • Številka kreditne in debetne kartice
 • Slika profila
 • ID računa družabnega omrežja 
 • Davčna številka prodajalca ali stranke
 • Nacionalna identifikacijska številka, kot je EMŠO
 • Številka osebne izkaznice, ki jo izda podjetje
 • Datum rojstva
 • Spol
 • Finančni podatki, ko zaprosite za kredit
 • Bančni podatki, kot sta številka računa in koda banke
 • Gesla in vprašanja/odgovori za opominjanje
 • Zgodovina nakupov
 • Podatki o lokaciji/podatki GPS 

Zbiranje osebnih podatkov

Mi in naši ponudniki storitev zbiramo osebne podatke na različne načine, med drugim: 

 • Prek storitev
  • Osebne podatke zbiramo prek storitev, na primer, ko se naročite na glasilo, registrirate račun za dostop do storitev, oddate naročilo ali opravite nakup, prosite za kredit, vložite zahtevo, registrirate nakup izdelka, predložite garancijsko kartico ali uporabite funkcijo za klepet.
 • Brez povezave
  • Vaše osebne podatke zbiramo, kadar niste v spletu, npr. ko obiščete naše obrate, se udeležite enega od naših sejmov, oddate naročilo po telefonu ali se obrnete na storitve za stranke.
 • Iz drugih virov

-  Vaše osebne podatke prejemamo iz drugih virov, na primer:

o   javno dostopne baze podatkov in drugih virov neodvisnih ponudnikov

o    partnerji pri skupnem trženju in ponudniki storitev (vključno s platformami družabnih omrežij), kadar delijo podatke z nami

-  Če svoj račun družabnega omrežja povežete s svojim računom za storitve, boste določene osebne podatke iz svojega računa družabnega omrežja delili z nami, na primer vaše ime, e-poštni naslov, sliko, seznam stikov v družabnem omrežju in vse druge podatke, ki so nam lahko dostopni ali dostop do katerih nam omogočite, ko povežete svoj račun družabnega omrežja z vašim računom za storitve.

-  Kadar sodelujete v tekmovanju, promociji, igrah na srečo, anketah ali drugih promocijah. 

-  Kadar sodelujete na blogu ali forumu.

Osebne podatke moramo zbirati, da vam lahko zagotovimo zahtevane storitve.  Če ne navedete zahtevanih podatkov, vam storitev morda ne bomo mogli zagotoviti. Če v povezavi s storitvami nam ali našim ponudnikom storitev razkrijete kakršnekoli osebne podatke v zvezi z drugimi osebami, izjavljate, da ste pooblaščeni za to, in nam dovoljujete, da te podatke uporabimo v skladu s to izjavo o zasebnosti.

Uporaba osebnih podatkov

Mi in naši ponudniki storitev uporabljamo osebne podatke za naslednje namene.

 •  Zagotavljanje delovanja storitev in izpolnjevanje vaših zahtev. Za upravljanje našega pogodbenega razmerja z vami in/ali za upoštevanje s pravnimi obveznostmi izvajamo naslednje dejavnosti:

      -  Zagotavljamo vam delovanje storitev, kot je urejanje dostopa do vašega registriranega računa in zagotavljanje ustreznih storitev za stranke.

      -   Odgovarjanje na vaša povpraševanja in izpolnjevanje vaših zahtev, kadar se obrnete na nas prek enega od naših spletnih obrazcev ali drugače, na primer, kadar nam pošljete vprašanja, predloge, pohvale ali pritožbe ali kadar zahtevate ponudbo ali druge informacije o naših storitvah.

      -   Sklepanje transakcij z vami in zagotavljanje ustreznih storitev za stranke.

      -  Pošiljanje administrativnih podatkov vam, kot na primer o spremembah naših pogojev, določil in pravilnikov.

      -  Omogočanje, da pošiljate sporočila drugim osebam, če to želite.

      -  Obdelovanje vaše prošnje za kredit.

 •  Pošiljanje našega glasila, informacij o naših izdelkih in storitvah in/ali drugih gradivih ter omogočanje souporabe v družabnih omrežjih.  Kadar imamo vaše soglasje ali zakonit poslovni interes, opravljano naslednje dejavnosti: 

       -  Pošiljanje s trženjem povezanih sporočil (kot so e-pošta, besedilna sporočila, sporočila WhatsApp, obvestila v aplikaciji in na platformah družabnih omrežij) z informacijami o naših storitvah, novih izdelkih in drugih novic o našem podjetju.

       -  Omogočanje funkcionalnosti souporabe v družabnih omrežjih, ki se jo odločite uporabiti.

 • Analiza osebnih podatkov za poslovno poročanje in zagotavljanje prilagojenih storitev.  Kadar imamo vaše soglasje ali zakonit poslovni interes, opravljamo naslednje dejavnosti:

-  Analiziranje ali napovedovanje preferenc naših uporabnikov za pripravo  zbirnih poročil o trendih uporabe naše digitalne vsebine, da  lahko izboljšamo svoje storitve.

        -  Boljše poznavanje naših uporabnikov, da lahko prilagodimo svojo interakcijo z vami in vam zagotovimo informacije in/ali ponudbe, prilagojene vašim interesom.

        -  Boljše poznavanje vaših preferenc, da lahko prek naših storitev zagotovimo vsebino, za katero menimo, da vam ustreza ali ki vas zanima.

 • Omogočanje vašega sodelovanja v igrah na srečo, tekmovanjih ali drugih promocijah.  Z namenom upravljanja našega pogodbenega razmerja z vami opravljamo naslednje dejavnosti.

       – Lahko vam ponudimo priložnost za sodelovanje v igrah na srečo, tekmovanjih ali drugih promocijah. Nekatere promocije imajo dodatna pravila, ki vsebujejo informacije o tem, kako bomo uporabili in razkrili vaše osebne podatke.

 • Združevanje in/ali anonimiziranje osebnih podatkov.  Kadar imamo vaše soglasje ali zakonit poslovni interes, opravljamo naslednje dejavnosti:

       – Lahko združujemo in/ali anonimiziramo osebne podatke, tako da se ne bodo več smatrali za osebne podatke. To delamo z namenom ustvarjanja drugih podatkov za našo uporabo, ki jih lahko uporabljamo in razkrivamo za kakršenkoli namen.

 • Izpolnjevanje poslovnih namenov. Za upravljanje našega pogodbenega razmerja z vami in za upoštevanje pravnih obveznosti ter/ali ker imamo zakonit interes, izvajamo naslednje dejavnosti:

       -  Analiza podatkov, na primer za izboljšanje učinkovitosti naših storitev.

       -  Revizije za preverjanje, ali naši interni procesi delujejo, kot je predvideno, in ali so skladni s pravnimi zahtevami, predpisi ali pogodbenimi zahtevami.

       -  Varnostni nadzor in nadzor nad goljufijami, na primer za odkrivanje in preprečevanje             kibernetskih napadov ali poskusov kraje identitete.

       -  Razvijanje novih izdelkov in storitev.

       -  Izboljševanje ali spreminjanje trenutnih izdelkov in storitev.

       -  Prepoznavanje trendov uporabe, razumevanje, kateri deli naših  storitev so najbolj zanimivi za uporabnike.

       -  Ugotavljanje učinkovitosti promocijskih akcij, da lahko svoje akcije prilagodimo potrebam in interesom naših uporabnikov.

       -  Upravljanje in širjenje poslovnih dejavnosti, na primer razumevanje, kateri deli naših storitev so najbolj zanimivi za naše uporabnike, da se lahko osredotočimo na zadovoljevanje interesov naših uporabnikov.

Razkrivanje osebnih podatkov

Osebne podatke razkrivamo:

 • Našemu nadrejenemu podjetju in povezanim podjetjem za namene, opisane v tej izjavi o zasebnosti.

Seznam in lokacije subjektov v naši skupini podjetij si lahko ogledate tukaj.

 • Našim neodvisnim ponudnikom storitev za omogočanje storitev, ki nam jih zagotavljajo.

– To so lahko ponudniki storitev, kot so gostovanje spletnega mesta, analiziranje podatkov, obdelovanje plačil, izpolnjevanje naročil, informacijska tehnologija in zagotavljanje sorodne infrastrukture, storitve za stranke, dostavljanje e-pošte, revidiranje in druge storitve.

 • Tretjim osebam, kot so zastopniki, prodajalci, distributerji in drugi poslovni partnerji, da se jim dovoli, da vam pošiljajo trženjska sporočila, skladna z vašimi izbirami.
 • Neodvisnim pokroviteljem iger na srečo, tekmovanj in podobnih promocij.
 • Kdaj se lahko odločite razkriti osebne podatke

– Na internetnih forumih, v klepetu, na straneh profila, na blogih in v drugih storitvah, v katerih lahko objavljate informacije in vsebino (vključno brez omejitev na naših straneh v družabnih omrežjih).  Vse informacije, ki jih objavite ali razkrijete prek teh storitev, bodo postale javne in so lahko dostopne drugim uporabnikom in širši javnosti.

 • Prek vaše dejavnosti deljenja informacij v družabnih omrežjih. 

- Ko svoj račun za storitve povežete s svojim računom družabnega omrežja, boste delili informacije s svojimi prijatelji, ki so povezani z vašim računom družabnega omrežja, z drugimi uporabniki in ponudnikom vašega računa družabnega omrežja. S tem nas pooblastite, da omogočimo to souporabo informacij, in potrjujete, da razumete, da uporabo informacij v skupni rabi ureja pravilnik o zasebnosti ponudnika družabnega omrežja.

– Ko preko svojega računa družabnega omrežja delite podatke iz storitev, lahko poleg tega ponudnik orodja za skupno rabo prek družabnih omrežij, ki ga uporabljamo v storitvah, zbira informacije v zvezi z vami, ki lahko vključujejo osebne podatke.  Za zbiranje, uporabo in souporabo informacij s strani ponudnika orodja za skupno rabo prek družabnih omrežij velja ponudnikov pravilnik o zasebnosti, mi pa nismo odgovorni za njegove prakse glede zasebnosti, varnosti ali druge prakse.

 • Tretjim osebam v povezavi z licenciranjem, skupnim razvojem ali podobnimi dogovori.

 

Druga uporaba in razkritja

Vaše osebne podatke uporabljamo in razkrivamo, kot je to potrebno ali primerno, še posebej, kadar smo pravno zavezani ali imamo zakonit poslovni interes za to:

 • Z namenom upoštevanja veljavnih zakonov in predpisov.

– To lahko vključuje zakone izven države vašega prebivališča.

 • Z namenom sodelovanja z javnimi in državnimi organi.

– Z namenom odziva na zahtevo ali za posredovanje informacij, za katere menimo, da so pomembne.

– To lahko vključuje organe izven države vašega prebivališča.

 • Z namenom sodelovanja z organi pregona.

-  Ko se na primer odzovemo na zahteve in odredbe organa pregona ali posredujemo informacije, za katere menimo, da so pomembne.

 • Zaradi drugih pravnih razlogov.

-  Z namenom zagotavljanja spoštovanja naših pogojev in določil; in

-  Z namenom varovanja naših pravic, zasebnosti, varnosti ali lastnine in/ali pravic, zasebnosti, varnosti ali lastnine naših povezanih družb, vas ali drugih.

 • V povezavi s prodajo ali poslovno transakcijo.

- Imamo upravičen interes za razkritje ali prenos vaših osebnih podatkov tretji osebi v primeru kakršnekoli reorganizacije, združitve, prodaje, skupnega podjema, dodelitve, prenosa ali drugih vrst prenosa lastništva celotnega ali dela našega podjetja, sredstev ali delnic (vključno v zvezi s kakršnim koli stečajem ali podobnimi postopki).  Te tretje osebe lahko na primer vključujejo prevzemni subjekt in njegove svetovalce.

DRUGI PODATKI

»Drugi podatki« so vsi podatki, ki ne razkrivajo vaše specifične identitete ali se ne nanašajo neposredno na določljivega posameznika.

 • Podatki o brskalniku in napravi
 • Podatki o uporabi aplikacij ali povezanih naprav ali vozil
 • Podatki, ki se zbirajo prek piškotkov, spletnih svetilnikov in drugih tehnologij
 • Demografski in drugi podatki, ki ste nam jih zaupali in ki ne razkrivajo vaše specifične identitete
 • Podatki, ki so bili zbrani tako, da ne razkrivajo več vaše specifične identitete
 • Fizična lokacija
 • Podatki o vaši kmetijski dejavnosti

Če moramo po veljavni zakonodaji druge podatke obravnavati kot osebne podatke, jih lahko uporabimo in razkrijemo za namene, za katere uporabljamo in razkrivamo osebne podatke, kot je opisano v tej izjavi.

Zbiranje drugih podatkov

Mi in naši ponudniki storitev lahko zbiramo druge podatke na različne načine, med drugim: 

 • Prek vašega brskalnika ali naprave
  • Določene podatke zbere večina brskalnikov ali se zbirajo samodejno prek vaše naprave, kot je naslov MAC (Media Access Control), vrsta računalnika (Windows ali Mac), ločljivost zaslona, ime in različica operacijskega sistema, proizvajalec in model naprave, jezik, vrsta in različica spletnega brskalnika in ime in različica storitev (kot je aplikacija), ki jih uporabljate.  Te podatke uporabljamo, da se zagotovi pravilno delovanje storitev. 
 • Prek vaše uporabe aplikacije
  • Ko prenesete in uporabite aplikacijo, lahko mi in naši ponudniki storitev sledimo in zbiramo podatke o uporabi aplikacije, kot so datum in čas, ko aplikacija v vaši napravi dostopi do naših strežnikov, in kateri podatki in datoteke so bili preneseni v aplikacijo na osnovi številke naprave.
 • S piškotki, spletnimi svetilniki in drugimi podobnimi tehnologijami
  • Piškotki so delci informacij, shranjeni neposredno v računalniku, ki ga uporabljate.  Piškotke in podobne tehnologije za sledenje lahko uporabljamo na spletnih mestih in v aplikacijah, kot tudi v e-poštnih sporočilih v obliki HTML, ki vam jih pošljemo.  Piškotki in podobne tehnologije nam omogočajo zbiranje podatkov, kot so vrsta brskalnika, čas, porabljen v storitvah, obiskane strani, jezikovne nastavitve in drugi podatki o prometu.  Zbrane podatke uporabljamo za različne namene, vključno z analitiko, merjenjem učinkovitosti naših trženjskih akcij in za prikazovanje oglasov za izdelke in storitve, za katere menimo, da vas bodo zanimali.  Trenutno se ne odzivamo na signale brskalnika Ne sledi.  Za več informacij, vključno o tem, kako zavrniti sodelovanje v določenih vrstah naše uporabe piškotkov in podobnih tehnologij, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih in podobnih tehnologijah.
 • Naslov IP
  • Vaš naslov IP samodejno dodeli vašemu računalniku vaš ponudnik internetnih storitev.  Naslov IP se lahko samodejno identificira in zabeleži v naših dnevniških datotekah strežnika, kadarkoli uporabnik dostopi do storitev, skupaj s časom obiska in stranmi, ki so bile obiskane.  Zbiranje naslovov IP je standardna praksa in jo samodejno izvajajo številna spletna mesta, aplikacije in druge storitve.  Naslove IP uporabljamo za namene, kot so izračunavanje stopenj uporabe, diagnosticiranje težav s strežnikom in izvajanje storitev.  Na osnovi vašega naslova IP lahko tudi pridobimo vašo približno lokacijo.
 • Fizična lokacija
  • Podatke o fizični lokaciji vaše naprave lahko zbiramo na primer s satelitom, stolpom za mobilno telefonijo ali signali WiFi.  Fizično lokacijo vaše naprave lahko uporabimo za zagotavljanje prilagojenih, na lokacijo vezanih storitev in vsebin.  Fizično lokacijo vaše naprave, skupaj s podatki o tem, katere oglase ste si ogledali in drugimi podatki, lahko delimo s svojimi partnerji pri trženju, da jim omogočimo, da vam zagotovijo bolj prilagojeno vsebino, in za namene preučevanja učinkovitosti oglaševalskih akcij.  V nekaterih primerih boste morda imeli možnost, da dovolite ali zavrnete te vrste uporabe in/ali souporabo lokacije vaše naprave, vendar vam v tem primeru mi in/ali naši partnerji pri trženju morda ne bomo mogli zagotoviti ustreznih prilagojenih storitev in vsebine.

 

Druga uporaba in razkritja drugih podatkov

Druge podatke lahko uporabimo in razkrijemo za katerikoli namen, razen kjer veljavna zakonodaja zahteva, da ravnamo drugače. V nekaterih primerih lahko druge podatke združimo z osebnimi podatki. V tem primeru bomo združene podatke obravnavali kot osebne podatke, vse dokler so združeni.

VARNOST

V naši organizaciji se trudimo uporabljati razumne organizacijske, tehnične in upravne ukrepe za zaščito osebnih podatkov.  Žal ni mogoče zagotoviti 100-odstotne varnosti prenosa podatkov ali sistemov za shranjevanje.  Če upravičeno menite, da vaša komunikacija z nami ni več varna, nas o tem nemudoma obvestite v skladu s spodnjim razdelkom »Naši kontaktni podatki« .

IZBIRE IN DOSTOP

Vaše odločitve glede naše uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov

Glede naše uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja vam dajemo možnost izbire.  Zavrnete lahko sodelovanje v: 

 • Prejemanje elektronskih sporočil:  Če ne želite več prejemati naših s trženjem povezanih e-poštnih sporočil, lahko zavrnete sodelovanje tako, da uporabite mehanizem za odjavo, ki se nahaja v vsakem takšnem e-poštnem sporočilu.  Če ne želite več prejemati s trženjem povezanih besedilnih sporočil ali sporočil SMS, na katere ste se predhodno naročili, lahko zavrnete sodelovanje tako, da na katerokoli od teh sporočil, ki jih prejmete, odgovorite z besedo STOP.
 • Naša souporaba vaših osebnih podatkov s povezanimi podjetji za namene neposrednega trženja:  Če bi raje videli, da v prihodnje prenehamo deliti vaše osebne podatke z našimi povezanimi podjetji za njihove namene neposrednega trženja, lahko zavrnete to vrsto souporabe tukaj.
 • Naša souporaba vaših osebnih podatkov z nepovezanimi tretjimi osebami za namene neposrednega trženja:  Če bi raje videli, da v prihodnje prenehamo deliti vaše osebne podatke z nepovezanimi tretjimi osebami za njihove namene neposrednega trženja, lahko zavrnete to vrsto souporabe tukaj.

Potrudili se bomo, da bomo vaše zahteve upoštevali takoj, ko bo to razumno izvedljivo.  Če zavrnete prejemanje naših s trženjem povezanih e-poštnih sporočil, vam še vedno lahko pošljemo pomembna administrativna sporočila, prejemanja katerih ne morete zavrniti.

Kako dostopiti do svojih osebnih podatkov, jih spremeniti ali izbrisati 

Če želite zahtevati pregled, popravek, posodobitev, onemogočenje, omejitev ali izbris osebnih podatkov, ugovarjati obdelavi osebnih podatkov ali če želite zahtevati prejem elektronske kopije vaših osebnih podatkov za namene prenosa v drugo podjetje (v kolikor vam te pravice zagotavlja veljavna zakonodaja), se lahko obrnete na tukajšnji informacijski center za stranke, Markišavska ulica 10, 9000 Murska Sobota.

Na vašo zahtevo bomo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

V svoji zahtevi jasno navedite, katere osebne podatke želite spremeniti in ali želite svoje osebne podatke onemogočiti v naši bazi podatkov.  Za vašo varnost lahko izvedemo zahteve glede osebnih podatkov, povezanih z določenim e-poštnim naslovom, ki ga uporabite za pošiljanje vaše zahteve, pred izvedbo zahteve pa bomo morda morali preveriti vašo identiteto.  Potrudili se bomo, da bomo vaše zahteve upoštevali takoj, ko bo to razumno izvedljivo. 

Določene podatke bomo morda morali ohraniti za namene vodenja evidenc in/ali za dokončanje morebitnih transakcij, ki ste jih začeli, preden ste zahtevali spremembo ali izbris (npr. ko kupite ali se udeležite promocije, morda ne boste mogli spremeniti ali izbrisati navedenih osebnih podatkov, dokler se nakup ali promocija ne zaključi). 

OBDOBJE HRAMBE

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kolikor je to potrebno ali dovoljeno glede na namen, zaradi katerega so bili pridobljeni, in v skladu z veljavno zakonodajo. 

Merila, ki se uporabljajo za določanje naših obdobij hrambe, so med drugim: 

 • Koliko časa že imamo stalno razmerje z vami in vam zagotavljamo storitve (na primer, kako dolgo že imate naš račun ali uporabljate storitve);
 • Ali obstaja pravna obveznost, ki jo moramo upoštevati (določeni zakoni na primer zahtevajo, da vodimo evidenco vaših transakcij za določeno obdobje, preden jih lahko izbrišemo); ali
 • Ali je hranjenje priporočljivo glede na naš pravni položaj (glede na veljavne predpise o zastaranju, spore ali regulativne preiskave).

STORITVE NEODVISNIH PONUDNIKOV

Ta izjava o zasebnosti ne obravnava, mi pa nismo odgovorni za zasebnost, podatke ali druge prakse tretjih oseb, vključno z vsemi tretjimi osebami, ki upravljajo katerokoli spletno mesto ali storitev, povezave do katerih vsebujejo storitve.  Vključitev povezave v storitvah ne pomeni, da mi ali naša povezana podjetja podirajo povezano spletno mesto ali storitev.

Poleg tega ne odgovarjamo za zbiranje, uporabo, razkrivanje podatkov ali varnostne pravilnike ali prakse drugih organizacij, kot so Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM ali katerikoli drugi razvijalci aplikacij, ponudniki aplikacij, ponudniki platforme družabnih omrežij, ponudniki operacijskih sistemov, ponudniki brezžičnih storitev ali proizvajalci naprav, vključno z vsemi osebnimi podatki, ki jih razkrijete drugim organizacijam prek ali v povezavi z aplikacijami ali našimi stranmi v družabnem omrežju.

UPORABA STORITEV S STRANI MLADOLETNIKOV

Storitve niso namenjene posameznikom, mlajšim od trinajstih let (13), in zavedno ne zbiramo osebnih podatkov posameznikov, mlajših od 13. leta.

PRISTOJNOST IN PRENOS PREK MEJA

Vaše osebne podatke je mogoče hraniti in obdelovati v katerikoli državi, kjer imamo obrate ali kjer imamo najete ponudnike storitev, z uporabo storitev pa potrjujete, da razumete, da bodo vaši podatki preneseni v države izven vaše države stalnega prebivališča, vključno z Združenimi državami Amerike, ki imajo lahko pravila varstva podatkov, ki se razlikujejo od tistih v vaši državi.  V določenih okoliščinah so lahko sodišča, organi pregona, regulatorne agencije ali varnostne agencije v teh drugih državah upravičene do dostopa do vaših osebnih podatkov.

DODATNE INFORMACIJE GLEDE EGP: Nekatere države, ki niso države EGP, Evropska komisija priznava kot države, ki zagotavljajo ustrezno stopnjo varstva podatkov glede na standarde EGP (celoten seznam teh držav je na voljo tukaj [ EU Commission’s adequacy list online]. Za prenose iz EGP v države, ki jih Evropska komisija smatra kot neprimerne, smo uvedli ustrezne ukrepe, kot so standardne pogodbene klavzule, ki jih je sprejela Evropska komisija, in zavezujoča poslovna pravila za zaščito vaših osebnih podatkov. Kopijo teh ukrepov si lahko zagotovite tako, da tukaj oddate zahtevo.

OBČUTLJIVI PODATKI

Razen če to zahtevamo, nam ne pošiljajte in nam ne razkrivajte občutljivih osebnih podatkov (npr. EMŠO, informacij, povezanih z ranim poreklom ali narodnostjo, politična mnenja, veroizpoved ali druga prepričanja, zdravje, biometrika ali genetske značilnosti, zgodovina kriminalnih dejanj ali članstvo v sindikatih) v storitvah ali prek njih oziroma kakorkoli drugače.

PLAČILNE STORITVE NEODVISNIH PONUDNIKOV

Za obdelavo plačil, opravljenih prek storitev, lahko uporabljamo plačilne storitve tretjih oseb. Če želite izvesti plačilo prek storitev, bo vaše osebne podatke zbrala ta tretja oseba in ne mi, za te podatke pa bo namesto te izjave o zasebnosti veljal pravilnik o zasebnosti tretje osebe.  Nimamo nadzora in ne odgovarjamo za zbiranje, uporabo in razkrivanje vaših osebnih podatkov s strani te tretje osebe.

POSODOBITVE TE IZJAVE PODJETJA O ZASEBNOSTI

Legenda »Nazadnje posodobljeno« na vrhu te izjave o zasebnosti prikazuje, kdaj je bila ta izjava o zasebnosti nazadnje revidirana. Vse spremembe začnejo veljati, ko objavimo revidirano izjavo o zasebnosti v storitvah. Če storitve uporabljate po teh spremembah, pomeni, da sprejemate revidirano izjavo o zasebnosti.

NAŠI KONTAKTNI PODATKI

Če imate vprašanja o tej izjavi o zasebnosti, se obrnite na nas z obrazcem zahteve glede zasebnosti, ali:

informacijski center za stranke

Markišavska ulica 10, 9000 Murska Sobota.

Ker komunikacija ni vedno varna, v svoja sporočila ne vključujete podatkov o kreditni kartici ali drugih občutljivih podatkov.

DODATNE INFORMACIJE GLEDE EGP

Lahko se tudi:

 • obrnete na našo nemško pooblaščeno osebo za varstvo podatkov po e-pošti.
 • Vložite pritožbo pri organu za varstvo podatkov za vašo državo ali regijo ali kjer je prišlo do domnevne kršitve veljavne zakonodaje o varstvu podatkov.  Seznam organov za varstvo podatkov je na voljo na naslovu https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en.