Closer™

INSEKTICID za zatiranje različnih vrst uši na krompirju, brokoliju, brstičnem ohrovtu, zelju, kitajskem zelju, solati, špinači, jajčevcih, bučkah, kumarah, kumaricah, dinjah, papriki, čiliju, bučah, paradižniku, lubenicah in okrasnih rastlinah.

Uporaba v/na:

buče

Pumpkin (Cucurbita argyrosperm)

jajčevec

Eggplant (Solanum melongena)

kumare

Cucumber (Cucumis sativus var. sativus)

melone

Melon,All Types (Cucumis melo)

okrasne rastline

Ornamental Plants, Aquatic (various)

paprika

Pepper (Capsicum spp.)

paradižnik

Tomato (Lycopsersicon esculentum)

Tehnične karakteristike

 • Aktivna snov

  sulfoksaflor ‒ 120 g/L

 • Registrirana uporaba

  CloserTM se uporablja:

  1.  Na jajčevcih, bučkah, kumarah, kumaricah, dinjah, papriki, čiliju, bučah, paradižniku in lubenicah, gojenih v zaščitenih prostorih (trajnih rastlinjakih), za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 200 mL na ha (2 mL/100 m2 ), pri porabi 200 do 1500 L vode na ha (2-15 L vode na 100 m2 ). Prvo tretiranje se izvede ob pojavu uši, ko je presežen gospodarski prag škode škodljivih žuželk, oziroma v skladu z napovedjo opazovalno napovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se lahko tretira od fenološke faze, ko je razvitih devet ali več pravih listov (BBCH 20), do faze, ko ima 70 % plodov značilno zrelostno barvo (BBCH 87). S sredstvom se lahko v istem zaščitenem prostoru v eni rastni sezoni tretira največ dva krat, v časovnem razmiku 21 dni.

  Opozorila: Zaradi zaščite divjih opraševalcev je potrebno zaščiteni prostor pred tretiranjem zapreti. Zaščiteni prostor je dovoljeno odpreti šele 6 dni po končanem tretiranju. Kolonije opraševalcev je potrebno med tretiranjem odstraniti iz zaščitenih prostorov. V tretiran prostor se jih lahko ponovno namesti najmanj 5 dni po tretiranju. Koristne žuželke (predatorje) se v tretiran prostor lahko naseli šele 2 meseca po tretiranju.

  2.       Na okrasnih rastlinah, gojenih v zaščitenih prostorih (trajnih rastlinjakih), za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 200 mL na ha (2 mL/100m2 ) pri porabi 200 do 1500 L vode na ha (2-15 L vode na 100 m2 ). Prvo tretiranje se izvede ob pojavu uši, ko je presežen gospodarski prag škode škodljivih žuželk. S sredstvom se lahko v istem zaščitenem prostoru v eni rastni sezoni tretira največ dva krat, v časovnem razmiku najmanj 21 dni.

  Opozorila: S sredstvom se ne sme tretirati vsaj 6 dni pred začetkom cvetenja in med cvetenjem okrasnih rastlin. Zaradi zaščite divjih opraševalcev je potrebno zaščiteni prostor pred tretiranjem zapreti. Zaščiteni prostor je dovoljeno odpreti šele 6 dni po končanem tretiranju. Kolonije opraševalcev je potrebno med tretiranjem odstraniti iz zaščitenih prostorov. V tretiran prostor se jih lahko ponovno namesti najmanj 5 dni po tretiranju. Koristne žuželke (predatorje) se v tretiran prostor lahko naseli šele 2 meseca po tretiranju 

 • Pakiranje

  250 mL

 • Karenca

  Karenca je 1 dan za jajčevce, bučke, kumare, kumarice, dinje, papriko, čili, buče, paradižnik in lubenice; za okrasne rastline karenca ni potrebna. 

 • Dodatne informacije

  Preberite in se ravnajte po etiketi in navodilu za uporabo.

®™ zaščitne znamke Dow AgroSciences, DuPont ali Pioneer in pridruženih družb ali njihovih lastnikov.

Sredstva za varstvo rastlin uporabljajte pazljivo. Pred uporabo vedno preberite etiketo in informacije o proizvodu.