Closer™

INSEKTICID za zatiranje različnih vrst uši na krompirju, brokoliju, brstičnem ohrovtu, zelju, kitajskem zelju, solati, špinači, jajčevcih, bučkah, kumarah, kumaricah, dinjah, papriki, čiliju, bučah, paradižniku, lubenicah in okrasnih rastlinah.

Uporaba v/na:

Krompir

Potato (Solanum tuberosum ssp. Tuberosum)

brokoli

Broccoli (Brassica oleracea)

buče

Pumpkin (Cucurbita argyrosperm)

glavnata solata

Hanover Salad (Brassica napus var. pabularia)

jajčevec

Eggplant (Solanum melongena)

kumare

Cucumber (Cucumis sativus var. sativus)

melone

Melon,All Types (Cucumis melo)

okrasne rastline

Ornamental Plants, Aquatic (various)

paprika

Pepper (Capsicum spp.)

paradižnik

Tomato (Lycopsersicon esculentum)

zelje

Cabbage, Chinese (Unspecified) (Brassica rapa ssp. pekinensis)

Cabbage (Brassica oleracea)

špinača

Spinach (Spinacia oleracea)

Tehnične karakteristike

 • Aktivna snov

  sulfoksaflor ‒ 120 g/L

 • Registrirana uporaba

  Closer™  se uporablja: 

  1. v semenskem in jedilnem krompirju na prostem za zatiranje uši (Aphididae), kot so siva breskova uš (Myzus persicae), krhlikina uš (Aphis nasturtii), črna fižolova uš (Aphis fabae) in velika krompirjeva uš (Macrosiphum euphorbiae), v odmerku 200 mL na ha (2 mL/100 m2), pri porabi 200 do 600 L vode na ha (2-6 L vode na 100 m2).

  Prvo tretiranje se izvede ob pojavu uši, ko je presežen gospodarski prag škode škodljivih žuželk, oziroma v skladu z napovedjo opazovalno napovedovalne službe za  varstvo rastlin. S sredstvom se tretira od fenološke faze tvorbe bazalnih stranskih poganjkov (BBCH 20), do fenološke faze staranja, ko je 50 % listov rjavkastih (BBCH 95). S sredstvom se lahko na istem zemljišču v eni rastni sezoni tretira največ dvakrat, v časovnem razmiku najmanj 21 dni.

  Opozorilo: S sredstvom se ne sme tretirati vsaj 6 dni pred začetkom cvetenja in med cvetenjem krompirja.

  2. v brokoliju, brstičnem ohrovtu, zelju, kitajskem zelju, solati in špinači na prostem za zatiranje uši (Aphididae), kot so siva breskova uš (Myzus persicae) in mokasta kapusova uš (Brevicoryne brassicae) v odmerku 200 mL na ha (2 mL/100 m2), pri porabi 200 do 1000 L vode na ha (2-10 L vode na 100 m2).

  Prvo tretiranje se izvede ob pojavu uši, ko je presežen gospodarski prag škode škodljivih žuželk, oziroma v skladu z napovedjo opazovalno napovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se tretira od fenološke faze, ko je razvitih več kot devet pravih listov (BBCH 20), do fenološke faze, ko je oblika in trdnost glave že dosežena (BBCH 49). S sredstvom se lahko na istem zemljišču v eni rastni sezoni tretira največ en krat.

  3. na jajčevcih, bučkah, kumarah, kumaricah, dinjah, papriki, čiliju, bučah, paradižniku in lubenicah v zaščitenih prostorih (rastlinjakih) za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 200 mL na ha (2 mL/100 m2), pri porabi 200 do 1500 L vode na ha (2-15 L vode na 100 m2).

  Prvo tretiranje se izvede ob pojavu uši, ko je presežen gospodarski prag škode škodljivih žuželk, oziroma v skladu z napovedjo opazovalno napovedovalne službe za varstvo rastlin. S sredstvom se lahko tretira od fenološke faze, ko je razvitih devet ali več pravih listov (BBCH 20), do fenološke faze, ko ima 70 % plodov značilno zrelostno barvo (BBCH 87). S sredstvom se lahko na istem zemljišču v eni rastni sezoni tretira največ dva krat, v časovnem razmiku 21 dni.

  Opozorila: Zaradi zaščite divjih opraševalcev je potrebno zaščiteni prostor pred tretiranjem zapreti. Zaščiteni prostor je dovoljeno odpreti šele 6 dni po končanem tretiranju. Kolonije opraševalcev je potrebno med tretiranjem odstraniti iz zaščitenih prostorov. V tretiran prostor se jih lahko ponovno namesti najmanj 5 dni po tretiranju. Koristne žuželke (predatorje) se v tretiran prostor lahko naseli šele 2 meseca po tretiranju.

  4. na okrasnih rastlinah v zaščitenih prostorih za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 200 mL na ha (2 mL/100 m2) pri porabi 200 do 1500 L vode na ha (2-15 L vode na 100 m2). Prvo tretiranje se izvede ob pojavu uši, ko je presežen gospodarski prag škode škodljivih žuželk. S sredstvom se lahko na istem zemljišču v eni rastni sezoni tretira največ dva krat, v časovnem razmiku najmanj 21 dni.

  Opozorila: S sredstvom se ne sme tretirati vsaj 6 dni pred začetkom cvetenja in med cvetenjem okrasnih rastlin. Zaradi zaščite divjih opraševalcev je potrebno zaščiteni prostor pred tretiranjem zapreti. Zaščiteni prostor je dovoljeno odpreti šele 6 dni po končanem tretiranju. Kolonije opraševalcev je potrebno med tretiranjem odstraniti iz zaščitenih prostorov. V tretiran prostor se jih lahko ponovno namesti najmanj 5 dni po tretiranju. Koristne žuželke (predatorje) se v tretiran prostor lahko naseli šele 2 meseca po tretiranju.

 • Pakiranje

  250 mL

 • Karenca

  7 dni za krompir, brokoli, brstični ohrovt, zelje, kitajsko zelje, solato in špinačo; 1 dan za jajčevce, bučke, kumare, kumarice, dinje, papriko, čili, buče, paradižnik in lubenice; za okrasne rastline karenca ni potrebna.

 • Dodatne informacije

  Preberite in se ravnajte po etiketi in navodilu za uporabo.

®™ zaščitne znamke Dow AgroSciences, DuPont ali Pioneer in pridruženih družb ali njihovih lastnikov.

Sredstva za varstvo rastlin uporabljajte pazljivo. Pred uporabo vedno preberite etiketo in informacije o proizvodu.